• U bent vastgoed beheerder en realiseert zich dat er minimaal jaarlijks aandacht en ook geld moet naar onderhoud van brandveiligheid, of
  • Wacht u tot de gemeente of brandweer iets aan te merken heeft en onderneemt dan pas actie?

Brandveiligheid in zakelijk vastgoed is een dynamisch gegeven. Nadat een gebouw wordt opgeleverd zal de gebruiker er immers altijd wel iets in willen veranderen. Dit kan iets kleins zijn zoals het trekken van een extra kabeltje of groter, het verplaatsen van lichte scheidingswanden. Beide ingrepen hebben direct gevolgen voor de brandveiligheid en dat niet alleen, ze bepalen ook of de eigenaar zich na een brand voor het bankje van de rechter zorgen moet maken of niet.

Eigen verantwoordelijkheid brandveiligheid

Via de woningwet is de eigenaar namelijk verantwoordelijk en dus aansprakelijk voor de brandveiligheid in zijn gebouw evenals de gebruiker. De eventuele installaties in een gebouw zoals bijvoorbeeld  de BrandMeldInstallatie (BMI), de brandblusser en de brandslanghaspels moeten wettelijk verplicht  jaarlijks of tweejaarlijks worden onderhouden. De bouwkundige brandscheidingen worden hierbij vaak vergeten  ondanks het feit dat een gebouweigenaar hier wel verantwoordelijk voor is. Gevolg kan zijn dat bij een brand rook en uiteindelijk ook vuur zich makkelijk door het gebouw kan verplaatsen. De veiligheid van aanwezigen komt zo in gevaar en de kans op een afbrandscenario vergroot met continuïteitsproblemen als gevolg.

Onderhoud van brandveiligheid

Het is raadzaam dat u, mocht het per ongeluk een keer fout gaan, een goed onderbouwd verhaal en een deskundig dossier in de hand heeft ten aanzien van uw aandeel in de overlevingskansen van de mensen in uw gebouw en zeker ook voor de bedrijven die u huisvest.

Contact

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op om uw wensen door te nemen.