Brandveiligheid en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)::

Hoe staat het met de brandveiligheid in jouw woning of appartement? Wat gebeurt er met jou en je gezin als je buren brand hebben? Kun je veilig vluchten? Zijn er extra risico’s op brand?

Is het geen geruststellende gedachte als jij en je buren weten wat je moet doen als brand jullie appartementencomplex treft? En zijn eigenlijk wel alle belangrijke preventieve maatregelen genomen om het risico op brand zo laag mogelijk te houden?Witlox Brandveiligheid geeft je de mogelijkheid inzicht te krijgen hoe het gesteld is met de veiligheid in je woonomgeving. We geven onafhankelijk advies in begrijpelijke taal over de brandveiligheidssituatie van jouw gebouw met daarin eventuele verbetermogelijkheden. Als je dat weet voel je je beter want: Home has to be a safe haven.

Wij helpen je met:

Brandveiligheidsscan

Met onze brandveiligheidsscan zie je in één oogopslag hoe de huidige veiligheidssituatie is van je wooncomplex en of er aanbevelingen zijn om de risico’s op brand te verlagen.

Onderdelen van de brandveiligheidsscan

We kunnen ook onderdelen uit de brandveiligheidsscan voor je doen. Bijvoorbeeld:

  • Bouwkundige voorzieningen, en/of
  • Installatietechnische voorzieningen, en/of
  • Organisatorische voorzieningen, en /of
  • Onderzoek brandveiligheid gevels

Verbeteringsvoorstellen Brandveiligheid

De op maat gemaakte brandveiligheidsrapportage maakt precies duidelijk op welke manier en waar  verbeteringen mogelijk zijn. Dit ‘verbeterplan’ is praktisch toepasbaar in jouw wooncomplex. Vaak presenteren we onze rapportage uiteindelijk aan de bewoners, al of niet tijdens een Algemene LedenVergadering (ALV).

Advies over parkeergarages en laadpalen

Ten slotte, niet onbelangrijk(!)

Wij hebben heel veel ervaring met VvE’s. Daarom weten we hoe belangrijk het is aan het begin van opdrachten net iets meer tijd te nemen voor aanvang van de werkzaamheden. Dit is anders dan bij bedrijven, woningcorporaties, vastgoedbeheerders, gebouweigenaren, et cetera. Ervaring leert dat alleen op die manier voorkomen kan worden dat individuele leden van jouw VvE, tijdens het proces ‘lastig worden’ omdat ze van mening zijn óók specialistische kennis te hebben. Dit kan vertragend en contraproductief werken en zelfs bron worden van langdurige meningsverschillen binnen de VvE. Bestuurders van de VvE komen hierdoor regelmatig in conflictsituaties met hun leden. Maak gebruik van onze ervaring, niet alleen op het gebied van brandveiligheid maar ook in intermenselijke processen. Deze ‘moeite’ loont zich. Je zult er geen spijt van hebben.